Osteoporoza

  - 

Ce este, cum se manifesta si tratament?!?

 
 

Ce este osteoporoza?

 

Osteoporoza (“os poros”) este acea afectiune care face ca oasele sa fie fragile si prin urmare usor fracturabile. Intrucat boala nu prezinta simptome este foarte posibil sa nu stii ca oasele tale au devenit fragile decat atunci cand iti fracturezi unul!

Un os fracturat poate sa afecteze extrem de mult viata unei femei. Poate genera o dizabilitate fizica, dureri puternice sau chiar nevoia de insotire medicala permanenta. Mai mult, poate face ca activitatile zilnice sa fie un chin fara ajutor; pana si mersul pe jos poate fi dificil in aceste conditii. Se poate ajunge chiar la diformitati provocate de aceasta boala. 

  Ce oase afecteaza osteoporoza?

  Osteoporoza afecteaza toate oasele corpului, dar cu precadere oasele soldului, ale incheieturilor sau ale coloanei vertebrale care ajunge sa se deformeze daca persoana sufera de osteoporoza.

  Osteoporoza la nivelul coloanei vertebrale poate cauza probleme grave femeilor. O fractura in aceasta zona poate fi cauzata de activitati pe care le facem zi de zi, cum ar fi urcatul scarilor, ridicatul unor obiecte sau aplecatul inainte. Rezultatul? Umeri lasati, spate incovoiat, scadere in inaltime, dureri de spate, pozitie “cocosata”, abdomen vizibil scos in afara.

  Care sunt factorii care cresc riscul de a dezvolta osteoporoza?

  Prezinti un risc crescut de a avea osteoporoza daca:

 • » esti femeie
 • » ai o greutate sub 57 kg
 • » au existat in familia ta cazuri de osteoporoza
 • » ai o varsta ridicata sau dupa menopauza
 • » ai o menstruatie neregulata
 • » suferi de o problema de alimentatie (anorexie, bulimie)
 • » ai o dieta cu continut scazut de produse lactate sau alte surse de vitamina D si calciu
 • » stil de viata sedentar
 • » fumezi regulat sau bei alcool

Cum se trateaza osteoporoza?

 

Schimbarile in stilul de viata si tratamentul medicamentos sunt cele mai importante optiuni. O dieta bogata in calciu, exercitiile fizice practicate zilnic si o terapie medicamentoasa (pe baza de calciu, estrogen, testosteron, etc.) fac parte din tratamentul osteoporozei. De asemenea, o pozitie corecta a corpului si atentia sporita pentru a preveni caderile pot diminua sansele de a va fractura oasele.

 

Foarte important – osteoporoza nu prezinta simptome timpurii, de aceea este necesar sa va faceti analizele de densitate a oaselor in cazul in care faceti parte dintr-una din categoriile de risc enumerate mai sus in cadrul acestui articol. Si, nu uitati – ca in cazul tuturor afectiunilor, este mai usor sa preveniti osteoporoza decat sa o tratati.

 

Contacteaza-ne pentru o sedinta , azi..

Pentru o programare , puteți să ne sunați la (0753) 623-407

Realizat de ® webdesignservices.ro 2018. Toate drepturile rezervate