Durerea de la baza gatului

  - 

Ce este durerea specifică a gâtului?

 
 

Profesionistul dvs. în domeniul sănătății poate examina patologia spinală specifică care poate sugera un risc mai mare de tulburări grave care cauzează dureri de gât și vă va îndruma cu privire la modul cel mai bun de a vă ajuta să vă tratați și să vă gestionați durerea la nivelul gâtului 

Ce este durerea gâtului non-specifică?

 
 • Durerea gâtului "nespecifică" este de departe cel mai frecvent tip de durere la nivelul gâtului. Cele mai multe cazuri de durere a gâtului "nespecifice" se stabilesc în câteva zile, iar administrarea simplă este de obicei eficientă. "Nespecific" înseamnă că cauza durerii este neclară și se referă la durerea gâtului care nu este atribuită unei patologii specifice (de exemplu, condiții cum ar fi infecția, tumora, osteoporoza, fracturile, o boală inflamatorie cum ar fi artrita reumatoidă sau compresia nervului).
 •  
 • Durerea la nivelul gâtului "nespecifică" are loc în mod obișnuit cu posturi susținute (îndoirea gâtului pentru perioade lungi de lucru), dormit într-o poziție neobișnuită sau cu o pernă nefamilară sau, uneori, fără vreun motiv aparent. Modificările uzuale legate de uzură și de rupere legate de vârstă pot fi asociate și cu dureri și rigiditate la nivelul gâtului. Dacă nu există compresie nervoasă (dureri care vă văd în brațe sau pe mâini sau alte afecțiuni medicale grave, cum ar fi artrita reumatoidă), Xrays sau alte imagini (cum ar fi CT sau RMN) nu sunt de obicei necesare și rezultatele a imaginilor nu vă schimbă gestiunea.
 •  
 • Recomandările științifice actuale pentru gestionarea durerilor de gât nespecifice sunt menținerea mișcării gâtului, ritmul activității și menținerea activității. Poate fi de asemenea recomandată o analgezie simplă (paracetamol, medicamente antiinflamatoare).
  • Ce tratamente sunt disponibile pentru durerile de gât "nespecifice"?

  • Ca multe alte conditii de durere, in prezent nu exista nici un remediu pentru dureri de gat, dar exista multe lucruri care, luate impreuna, pot ajuta. De exemplu, dacă durerile la nivelul gâtului se datorează modificărilor legate de vârstă, atunci durerea gâtului poate să vină și să meargă, astfel încât să aveți perioade și perioade bune de durere și rigiditate. Cheia este de a încerca și a determina care sunt principalele declanșatoare ale durerii la nivelul gâtului, pe care le puteți adresa, de ex. este postura de lucru sau locul de dormit? Stresul are un efect?
  • După ce identificați declanșatoarele, puteți planifica ce puteți face. Vă recomandăm să desenați o diagramă plăcintă și să alocați "bucățile plăcilor" care fac parte din starea dumneavoastră de dureri de gât și care necesită o gestionare. Mai degrabă decât să eliminați toate bucățile de plăcintă dintr-o dată, încercați să vă concentrați atenția pe 1 sau 2 obiective mici realizabile. Iată câteva exemple de tratamente care ar putea fi de ajutor:
  • educația despre cum să vă mișcați și să vă întindeți ușor și în siguranță muschii și articulațiile poate fi de ajutor (dar pe cont propriu nu este suficient1)
  • mobilizarea articulațiilor (mișcarea ușoară a articulației manuale - în unele cazuri manipularea poate fi indicată) poate oferi un beneficiu imediat, dar, de obicei, acest beneficiu nu este susținut pe termen lung2
   

  Contacteaza-ne pentru o sedinta , azi..

  Pentru o programare , puteți să ne sunați la (0753) 623-407

  Realizat de ® webdesignservices.ro 2018. Toate drepturile rezervate