Artrita reumatoidă

  - 

de la simptome la tratament

 
 

Boală cronică, autoimună, care afectează încheieturile, artrita reumatoidă se manifestă prin dureri și pierderea mobilității articulațiilor. Fiindcă poate evolua rapid, este esențial ca tratamentul să înceapă cât mai curând posibil. 

Reducerea tensiunii musculare, obtinuta prin masaj, este in stransa legatura cu inducerea unei stari mentale pozitive, micsoreaza anxietatea si depresia, imbunatateste capacitatea de concentrare si creeaza stari de relaxare profunda, inlaturand somnolenta din timpul zilei si insomnia.

  Artrita (sau poliartrita) reumatoidă

  apare ca rezultat al unei inflamații a membranei articulare, care cuprinde, în timp, și cartilajul. Sistemul imunitar al organismului atacă propriile țesuturi și apoi masa osoasă din articulații, ajungând să producă leziuni ale oaselor înconjurătoare.

   

  Cauza exactă a bolii nu este cunoscută încă. S-a constatat că predispoziția la artrită reumatoidă se transmite ereditar, dar există și factori externi, care favorizează debutul bolii.

   

  Deși poate să se declanșeze la orice vârstă, boala debutează cel mai des între 30 și 50 de ani și afectează mai frecvent femeile decât bărbații.

  Durerile articulare, printre simptome

   

  În prima fază a bolii, sunt afectate încheieturile mâinii, genunchii și degetele de la mâini și picioare. Articulațiile se umflă, încep să doară (mai ales dimineața) și devin anchilozate. Apare, de asemenea, meteosensibilitatea.

   

  Deseori, afecțiunea este însoțită și de: o stare generală de rău, oboseală, anemie, probleme circulatorii, probleme cu tendoanele și glanda tiroidă sau leziuni ale ochilor.

   

  În anumite perioade, boala se accentuează, după care urmează intervale de remisie, când durerile se diminuează.

   

  Bine de știut

   

  Cercetările au arătat că printre factorii care contribuie la declanșarea artritei reumatoide se numără stresul, fumatul, dar și abuzul de grăsimi animale și de zaharuri.

   
 

Masajul de relaxare

este indicat a se face cel putin o data pe saptamana si are ca scop mentinere organismului intr-o stare de functionare perfecta perfecta. Masajul de relaxare este recomandat persoanelor de toate varstele, de la nou-nascuti si pana la persoane de varsta a treia.

 

Contacteaza-ne pentru o sedinta , azi..

Pentru o programare , puteți să ne sunați la (0753) 623-407

Realizat de ® webdesignservices.ro 2018. Toate drepturile rezervate